Joga s Adriene

Da li vas zanima joga za kičmu? Ili možda joga prije i poslije trčanja? Možda imate problema sa stresom i anskioznošću? Ili vas pak muče migrene?

Da li ste uopće razmišljali da probate jogu, ako ništa iz znatiželje?

Joga ima ponešto za svakoga

Meni je joga kao disciplina tijela i uma vrlo privlačna, ali nisam baš neko ko prihvata alternativni i pseudonaučni aspekt koji se danas često prodaje u paketu. U tom segmentu se ne bih baš pronašla sa duhovnim stavovima današnjih modernih joga učitelja, pa ipak joga, kao vještina tijela i discipline uma, mi je neophodna. Smatram da svako može postići dobrobiti joge ako joj pruži šansu. Prije svega, bez adekvatnog istezanja mišića, vježbe snage nisu izbalansirane. Poboljšanje ravnoteže, fleksibilnosti, te meditacija su pitanje vašeg vlastitog stava koji imate prema svom tijelu. I svom životu. Ukoliko ste često pod velikim stresom (a ko nije?) probajte neku od tehnika disanja, ili jednostavno odvojite pola sata za postepenu i nježnu sekvencu opuštajućih joga poza. Sigurna sam da se nećete pokajati.

joga za kičmu, true body is not about the shape of your body, but the shape of your life.

Joga s Adriene

Ako spadate u kategoriju znatiželjnih i voljeli biste probati nešto od gore spomenutog, toplo preporučujem Jogu s Adriene. Na njenom kanalu je dostupna velika količina videa i može se naći joga za gotovo svaku vrstu raspoloženja i problema. Ono što se meni lično sviđa kod Adriene jeste pozitivna energija koju mi vježbanje uz njezin video donese. Osim toga, možete naći nešto za sebe, bez obzira da li ste ikad ili nikad vježbali jogu. Ukoliko vas zanima više informacija o Adriene, možete ih naći na njenom portalu.

Joga za početnike

Početnik ste? Nema veze, jer možete birati bilo koji od dostupnih videa koji su namjenjeni baš za vas. Ono što je dobro jeste da Adriene prelazi polako iz poze u pozu, objašnjava kako da se pravilno postavite i naučite ispravno disanje i položaj tijela. Jedino što je neophodno je poznavanje engleskog jezika.

Joga za kičmu

Kada je u pitanju joga za kičmu, mnogi su prepoznali dobrobit video sekvenci vježbi i poza koje su usmjerene na zdravlje i pomoć kičmi. Na njenom youtube kanalu je dostupno mnoštvo različitih videa usmjerenih na pojedine dijelove kičme i leđa, a ja ću postaviti one koje sam probala i koji su meni lično odgovarali i pomogli.

Joga protiv anskioznosti i stresa

Ako tražite nešto za relaksaciju nakon stresnog dana, ili ako ste skloni promjenama raspoloženja, malo joge neće odmoći.

Vidimo se u savasani.