Kikumasamune Sake losion za lice

Danas ću vam pisati o mojim iskustvima sa Kikumasamune hidratantnim losionom od sakea sa seramidima i amino kiselinama (Kikumasamune Sake Skin Lotion High Moisture). Ovo je definitivno moj najdraži losion za lice i to ne kažem olako jer ga koristim redovno već godinu dana. I još uvijek nisam potrošila prvobitno pakovanje!

losion za lice

Pola litre divote ne samo za lice već i za ostatak tijela

Moja koža lica

Ukratko ću opisati kakvo je bilo stanje moje kože i kako sam došla do isprobavanja ovog losiona, čisto radi reference svima koji možda imaju iste probleme.
Prošle zime sam imala strašnu problematiku s isušenim čelom. Zima je ovdje bila dosta oštra i hladna, što je u kombinaciji s centralnim grijanjem, tj. isušenim zrakom u stanu, bilo pogubno za moju kožu lica. Obrazi su bili suhlji nego inače, ali čelo se baš perutalo. Puder i bilo kakav pokušaj bb kreme je bio nemoguć na licu, a i radi velike zime stalno sam nosila kapu, što je dodatno pogoršavalo stanje.
Jedno vrijeme sam koristila B vitamin, koji je donekle pomogao, ali nije riješio problem. Probala sam milion krema, seruma, losiona, uljnih solucija, ali ništa nije davalo rezultate. Pravila sam korake, nizala slojeve, ali koža je stalno bila na dijelovima masna, a na dijelovima i dalje suha. Kreme su samo “sjedile” i začepljavale pore, umjesto da hidratiziraju.

Čitajući malo šta bi mi moglo pomoći sa isušenim čelom, naišla sam na Kikumasamune losion za lice od sakea. Recenzije na redditu i po blogovima su bile mahom pozitivne, iako se spominjalo i da zna izazvati prištiće. Cijena je također prilično bitan faktor, jer nije baš najpristupačniji proizvod, iako dođe u izdanju od 500 ml. Dostupan je samo online kupovinom, što meni lično nije problem, ali nekome može biti. Neko vrijeme sam se premišljala šta. Ipak, odlučila sam se na rizik iz očaja da riješim problem suhe kože i naručila rozu bocu pola-litarskog Kikua.

Iz Japana mi je paketić stigao u rekordnom roku, za manje od pet radnih dana. Iz tog razloga sam ostavila link baš ovog sellera na ebayu, jer sam bila zaista ugodno iznenađena brzinom dostave.

Kako i kada koristiti Kiku losion za lice

Ja ga lično utapkam, ustvari ušamaram po licu s oba dlana. Boca je malo neprikladna, odnosno teško je dozirati koliko proizvoda izađe, ali višak se uvijek može umasirati po vratu, dekolteu i rukama, ovisno koliko je proizvoda ostalo nakon lica. Meni je losion bio dobar i za tijelo jer je vrlo vrlo hranjiv, a 500 ml ne stvara paniku da će proizvod brzo biti potrošen.

Rekla bih da je ovo proizvod koji odgovara svakom tipu kože, jer nema kože koja ne voli hidrataciju. Posebno preporučujem svim suhokošcima i masnokošcima kojima se koža masti kao rezultat isušenosti. Meni se pokazalo najboljim nanošenje ujutro i navečer, kao dio standardne njege. Prvo umijem lice standardnom umivalicom, posušim ubrusom i nanesem losion. Kada se osuši nanesem kremu.

Zašto sake u toneru?

Zato što sadrži dvije dobre stvari za kožu – amino kiseline i kojične kiseline, koje dubinski hrane kožu, izvana i iznutra. Toner sadrži i seramide. Još jedan poželjan sastojak koji tražite od svog super fantastično hidratantnog tonera.

Šta bi Kikumasamune losion za lice trebao učiniti za kožu:

 1. Pružiti ultra dubinsku hidrataciju, što je zaista istina da radi
 2. Zacijeliti kožu, o čemu ne mogu mnogo reći jer nisam imala ništa za zacijeliti na licu
 3. Navodno ima i efekt izbjeljivanja, što je karakteristika tipična za azijske proizvode za kožu, ali moja je koža dovoljno bijela i bez njega, pa ni tu ne mogu puno pametnog reći

Pozitivni efekti korištenja Kikumasamune losiona za lice

 • Losion je vrlo vrlo vrlo hidratantan. Odmah nakon prvog korištenja perutanje s čela je nestalo. I zaista mislim odmah. Bilo je to kao da sam lice namazala nekim eliksirom hidratacije. Istovremeno, ne masti ostatak lica.
 • Meni nije izazvao nikakve prištiće, što mi je bio najveći strah iz čitanja recenzija drugih djevojaka koje su probale.
 • Nakon losiona i dnevne kreme za lice, šminka mnogo ljepše “sjedne” na kožu.
 • Količina! Pola litra nije šala. Koristim ga svakodnevno od februara 2017. i tek sam potrošila pola boce.
 • Mislim da je prihvatljiv za sve tipove kože. Moja je mješovita i nekako optimalno hidrira tamo gdje treba i ne masti gdje ne treba.
 • Ljeti je dovoljan samostalno, odnosno uz SPF kremu za sve nas koji je koristimo.

Ipak ima nekih nedostataka

 • Ambalaža je slatka, nježno roza, ali nepraktična za korištenje. Pumpica prvo nije izbacivala dovoljno proizvoda, a sad izbacuje previše. Vremenom sam se navikla, ali nekome bi možda to išlo na nerve.
 • Cijena. 16 dolara nije malo za proizvod za lice ko je na budžetu, ali ako vam koža vapi za hidratacijom, sve druge proizvode možete zamjeniti ovim losionom, to bez razmišljanja.
 • Toner može djelovati mrvu ljepljivo kada se tek stavi na lice. Iako nakon što se upije, nema više tog osjećaja ljepljivosti, a čini mi se da krema nakon njega baš odlično prione i fiksira hidrataciju. Ovo je nekako više pitanje vlastitog dojma i osjetljivosti.

Miris, nekima može zasmetati, ako je u pitanju osjetljiv nos ili ako ne volite miris alkohola generalno. Mada meni lično ovo nije bila negativna karakteristika.

 

 

Na kraju ću samo napomenuti da je ovo prvi put da sam toliko zadovoljna nekim proizvodom, da slobodno mogu napisati kako ne samo da djeluje, već djeluje od prvog korištenja. Ukoliko tražite novi losion za lice, s ovim sigurno nećete pogriješiti.

 

Ovaj članak nije sponzorisan. Losion sam svojevoljno kupila i zaključila da je nešto što vrijedi pohvaliti i preporučiti drugima, koji možda imaju slične muke s kožom.